Jaarlijst 2018

Het jaar 2018 is weer voorbij gevlogen. En zoals altijd is het in december de tijd om te peinzen, te strepen, te schuiven nogmaals te luisteren en wat nog meer om weer een top 10 samen te stellen met de albums uit 2018 die mij het meeste aanspraken. Veel nieuwe namen hebben een plekje in de top 10 veroverd. Het is een momentopname, dus zo’n lijstje zal met de tijd vast veranderen. Maar op dit moment ziet mijn top 10 van 2018 er als volgt uit:

Top 10 2018

  1. Ostura - The RoomOstura – The Room
  2. Halestorm – Vicious
  3. The Sea Within – The Sea Within
  4. Northward – Northward
  5. Briggs, Bishop – Church Of Scars
  6. Shapero, Rich And Elsiane – Rin, Tongue And Dorner
  7. Antimatter – Black Market Enlightenment
  8. Amorphis – Queen Of Time
  9. Kingcrow – The Persistence
  10. We Are Sentinels – We Are Sentinels

Gevolgd door/Net niet in de top 10: Vola – Applause Of A Distant Crowd, Riverside – Wasteland, Arena – Double Vision, Long Distance Calling – Boundless, Meg Myers, Kamelot – The Shadow Theory, Cruskin – Time To Rise.

Voor de geĂ¯nteresseerden is deze top 10 te beluisteren op Spotify: Blizzard: Top 2018 – Albums. Bekijk hier de voorgaande jaarlijsten, vanaf 1999.