Jaarlijst 2015

Het einde van 2015 nadert met rasse schreden. De hoogste tijd om weer een een top 10 samen te stellen van de beste albums van het afgelopen jaar. Een momentopname en uiteraard erg subjectief. Een aantal oude bekenden keerden terug, en een aantal nieuwe gezichten hebben een plaats weten te bemachtigen. Met de jaren zal zo’n rijtje zeker veranderen, door verandering van smaak, interesse en omdat ik waarschijnlijk enkele pareltjes tot nu toe totaal gemist heb. Maar voor nu is dit mijn top 10 van 2015:

  1. Leprous - CongregationLeprous – The Congregation
  2. VOLA – Inmazes
  3. Waltari – You Are Waltari
  4. Faith No More – Sol Invictus
  5. Arcane – Known/Learned
  6. Lonely Robot – Please Come Home
  7. Kingcrow – Eidos
  8. Jorn Lande And Trond Holter Present Dracula – Swing Of Death
  9. The Gentle Storm – The Diary
  10. Amadeus Awad – Death Is Just A Feeling

Enkele albums die het net niet haalden zijn: Angra – Secret Garden, Moonspell – Extinct, Arena – The Unquiet Sky, Meg Myers – Sorry, The Agonist – Eye Of Providence, Beardfish – +4626-COMFORTZONE, Heidevolk – Velua, Antimatter – The Judas Table.

Voor de echte geĂ¯nteresseerden is bovenstaande top 10 te beluisteren op Spotify (voor zover alles beschikbaar is): Blizzard: Top 2015 – Albums. Bekijk hier de eerdere jaarlijsten, vanaf 1999.