Muzikale terugblik 2012

Zelden een jaar gehad waarin ik zo weinig concerten heb bezocht. Maar de concerten van A Pale Horse Named Death (nieuw en verrassend en voor mij), Korn (al houd ik meer van hun oude hits van dan het dubstep-probeersel) en Skunk Anansie (mooie variërende, energieke show in de nieuwe Ziggo dome) waren allen erg goed. En ook de drie festivals Beeckestijnpop (altijd relaxed), Dokk’em Open Air (metal in een Fries weiland) en Baroeg Open Air (kleinschalig festival van rock en metal in Rotterdam) vulden deze hiaten goed op. De ontdekkingen van 2012 voor mij waren A Pale Horse Named Death en September Mourning. En qua popsongs ben ik zeer gecharmeerd van tracks als: Django Django – Default; Metric – Youth Without Youth; Daily Bread – The River; Blood Red Shoes – In Time To Voices; Savages – Husbands.

En nog wat (on)zinnige statistiekjes (meest beluisterde artiesten en nummers) van mijn last.fm site:

Top 10 Artists:

 1. Epica
 2. Iced Earth
 3. Ayreon
 4. VAST
 5. OSI
 6. Devin Townsend Project
 7. A Pale Horse Named Death
 8. Opeth
 9. Nightwish
 10. After Forever

Top 10 Tracks:

 1. A Pale Horse Named Death – To Die in Your Arms
 2. Gotye – Somebody That I Used to Know
 3. Epica – Avalanche
 4. AWOLNATION – Sail
 5. A Pale Horse Named Death – As Black as My Heart
 6. A Pale Horse Named Death – And Hell Will Follow Me
 7. Iced Earth – Dystopia
 8. Lykke Li – I Follow Rivers
 9. Iced Earth – Anthem
 10. Fleet Foxes – Mykonos